Facebook - Størrelse på bilder 2021 - paydesign.no
16039
post-template-default,single,single-post,postid-16039,single-format-gallery,bridge-core-2.8.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-27.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Facebook – Størrelse på bilder 2021

Vi får stadig spørsmål om optimal størrelse på bilder som skal benyttes til publisering på Facebook. Det er stadig endringer i anbefalt størrelse på de forskjellige typene bilder man kan publisere og i denne artikkelen finner du de siste oppdateringene.

Hvorfor bry seg om bildestørrelse på Facebook?

Det å lage kreative og interessante bilder som skal publiseres på Facebook er ingen enkel oppgave. Man ønsker med bildene sine å sende en beskjed om sin merkevare, produkt eller tilbud.

Før du laster opp bildet ditt bør du være sikker på at du har laget et bilde som passer inn i de siste målene Facebook opererer med på bilder som publiseres. Det kan være vrient å holde oversikt over de stadige endringene fra Facebook, spesielt fordi det er forskjellige bildestørrelser på profilbilde, hovedbilde, delte linker, sponsede innlegg etc.

Det er viktig å sørge for at bildene dine følger størrelseskravene fra Facebook for å unngå at bildene dine blir kornete og teksten blir blurry, og ikke minst er det viktig å vite hvilke deler av bildet som blir synlig på de forskjellige plattformene som mobil, pc og Mac.

Forsidebilde

Dette er det første som møter besøkende på Facebooksiden din, og det er derfor spesielt viktig at nettopp dette bildet har den riktige størrelsen. På bildet under kan du se hvilken del av bildet som vil vises på både mobil, pc og Mac. Legg merke til feltet øverst og nederst som ikke vil vises på pc/Mac og legg merke til feltene til høyre og venstre som ikke vil vises på mobil. Hvis du er usikker på dette med pixler og bildestørrelse, kan du enkelt omgå problemet ved å kun ha relevant del av bildet innenfor det hvite feltet i bildet under (trygg sone).

Størrelse forsidebilde: 820px x 360px.

Merk at dette er totalt antall pixler, slik at størrelsen som da vises på pc/Mac er 820px x 312px, og at størrelsen som vises på mobil er 640px x 360px.

Profilbilde

Profilbildet er det kvadratiske bildet som vises øverst til venstre på siden din. Profilbilde er også det lille runde bildet som følger innlegg du poster, og her har da Facebook tatt et sirkulært utsnitt av ditt kvadratiske profilbilde. Her er det da viktig å velge et bilde som tåler å bli kuttet fra kvadratisk til sirkulært.

Dette bildet kan lastes opp i omtrent den størrelsen du ønsker, så lenge du holder bildet kvadratisk. Det vil vises i mindre størrelse på mobil, men fremdeles kvadratisk, så størrelsesforholdet er likt.

Minimumstørrelse profilbilde: 180px x 180px.

Anbefalt størrelse er 360×360, 720×720 eller 960×960.

Linkede innlegg

Når det gjelder størrelsen på linkede bilder, er anbefalt størrelse 1200px x 628px.

For en stund siden fjernet Facebook muligheten til selv å definere hvilket bilde som skal vises når du linker til en side på din nettside, så akkurat denne størrelsen er det vanskelig å se bruken av, med mindre du vet om måten å likevel kunne definere hvilket bilde Facebook viser når du linker. Dette er en litt omfattende prosess (før du kan det), som jeg skal ta for meg i et annet blogginnlegg.

Størrelse på linkede bilder: 1200px x 628px.

Man kan enkelt legge til flere bilder til det linkede bildet Facebook velger, slik at du lager en bildekarusell av 1: bildet Facebook velger, 2; bildet du velger, 3; eventuelle flere bilder. Disse vil vises i samme størrelse som en normal bildekarusell, se posten under.

Bildekarusell

Man kan velge å dele flere bilder i et innlegg på Facebook i en bildekarusell. Størrelsen på bildene vil vises som kvadratiske i noe forskjellige størrelse på pc, Mac og mobil, men størrelsesforholdet er det samme.

Anbefalt bildestørrelse for bilder til bildekarusell: 600px x 600px.

Enkeltbilde

Enkeltbilder man poster vil bli publisert i størrelsen maksimalt 500px bredt eller 750px høyt. Det vil si at for å utnytte størrelsesbegrensningene best mulig kan du poste bilder med størrelsesforhold 3:2 (3 høyt, 2 bredt).

Publiserer du et bilde som er horisontalt, vil det vises som 500px bredt og i den høyden som da tilsvarer størrelsesforholdet 3:2.

Enkeltbilder vil bli publisert i denne høyden eller bredden: 500px (bredde) og 750px (høyde).

Tags: